Informatii aur alb, galben sau roz

Nu toata lumea stie, dar aurul alb nu exista in mod natural. Este fabricat din aur galbem amestecat cu aliaje metalice albe precum paladiu sau argint, iar apoi i se confera o acoperire frumoasa cu un alt metal alb, rar, numit rodiu. Aceasta finisare finala de rodiu confera aurului alb stralucirea luminii.

Motivul pentru care aurul alb este combinat cu aliaje se datoreaza faptului ca aurul, ca metal, este extrem de moale. daca aurul pur ar fi utilizat singur in bijuterii, el s-ar indoi foarte repede.

Din acest motiv atat aurul alb, cat si aurul galben sunt amestecate cu metale aliate, pentru a le face mai rigide si mai durabile in bijuterii.

Cu siguranta ati auzit termenul "carat", abreviat cu litera 'k'. aceasta masurare este folosita pentru a descrie puritatea aurului. Masurarea se face pe o scara de 24, unde 24k reprezinta aur pur; 9k = 37.5% aur pur; 18k = 75% aur pur.

Inelele noastre sunt realizate din aur de 14K sau 18K, pentru a se potrivi bugetului dvs. si a fi durabile in timp. Nu folosim nichel ca aliaj in bijuteriile noastre!

Multi oamanei intreaba, care este diferenta intre aurul galben si alb? Care este mai bun?

Aurul galben este un metal pretios, care apare in mod natural. este un metal foarte moale, iar in forma sa cea mai pura se indoaie foarte usor.

O prima diferenta este pur si simplu felul in care arata. Multi oameni prefera pur si simplu aspectul de aur galben, deoarece are o stralucire unica, calda.

Aurul galben este considerat mai traditional decat aurul alb. Spre deosebire de aurul alb si platina, care par la fel, aspectul de aur galben este greu de imitat.

Nu exista nicio diferenta de pret intre aurul din bijuteriile de aur galben sau aur alb, atata timp cat este marcat cu aceeasi greutate in carate.

De ex: aurul alb de 18k si aurul galben de 18k vor contine acelasi procent de aur. Cu toate acestea bijuteriile de aur alb pot fi usor mai scumpe decat cele din aur galben, datorita procesului de fabricatie pe care il sufera in timp ce este amestecat si acoperit.

Aur roz - mixtura intre aur galben, cupru si argint.

Cuprul este cel care confera aurului culoarea roz delicata. argintul ajuta la atenuarea culorii rosie din cupru. Cand vine vorba despre puritate nu este diferit de aurul galben sau alb.

In final, alegerea aurului alb, roz sau galben este in principal o chestiune de preferinte personale.